Op deze pagina staan hebben we artikelen staan die dieper op een onderwerp in gaan.


Niet alleen ZIJN in Coronatijd: Tip 6

In deze tijden van corona heeft heel Nederland minder sociale contacten. We werken zoveel mogelijk thuis en we worden indringend verzocht zo min mogelijk af te spreken. En dat heeft impact. Op iedereen. En als uw netwerk voor de corona-crisis al te smal was, dan wordt u daar nu extra hard mee geconfronteerd. Vandaag tip 6: Manieren om in verbinding te blijven met anderen!


Wat als er spanningen ZIJN: Tip 5

Nu het coronavirus al weken in Nederland is, nemen de zorgen toe. We blijven deze periode zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige situaties lopen de spanningen thuis op. Met name voor ouderen neemt de spanning en ongerustheid toe omdat het gevaar voor die groep het grootst is. Ook mantelzorgers voelen meer druk om er te zijn voor hun huisgenoot die hulp nodig heeft. Ze zijn meer thuis met hun naaste en hebben daarbij minder ondersteuning. Vandaag tip 5: Hoe gaat u om met spanningen en stress?


In beweging ZIJN in Coronatijd: Tip 3

De meeste ouderen wonen zelfstandig en veel van hen zijn door het coronavirus aan huis gekluisterd. De wekelijkse activiteit, zoals de kaart- of boekclub, is afgelast en het advies is om sociale contacten te beperken. Ook sportief bewegen is moeilijker geworden. Terwijl algemeen bekend is dat bewegen juist heel belangrijk is voor de gezondheid van lichaam en geest. Beweegt u nog wel genoeg? Vandaag tip 3: Bewegen in en om het huis!


Verbonden ZIJN in Coronatijd: Tip 2

We blijven allemaal zo veel mogelijk thuis om de verspreiding van het nieuwe coronavirus af te zwakken. Ons afzonderen van anderen is het beste wat we nu voor elkaar kunnen doen, maar het druist regelrecht in tegen onze behoeftes. Sociale gewoontes vallen weg, maar de behoefte aan menselijk contact blijft. We weten niet beter dan dat we ons in groepen ophouden. Wat doet dat met ons? Nu we elkaar niet meer spontaan tegenkomen, wil Stichting ZIJN stimuleren dat we aan elkaar blijven denken! Gelukkig zijn er mogelijkheden om toch contact te houden. Daarom wekelijks een tip van Stichting ZIJN: Vandaag tip 2: Maak of stuur post!


Verbinding in Coronatijd: Tip 1

Het valt niet mee om elke dag thuis te blijven en uw familie, vrienden en collega’s niet te zien. Ons sociale leven wordt aan banden gelegd. Eenzaamheid ligt op de loer. Hoe kunt u in deze tijden nog met de ander in verbinding blijven, terwijl u afstand moet houden? Nu we elkaar niet meer spontaan tegenkomen, moeten we "ontmoetingen" iets meer organiseren. Gelukkig zijn er mogelijkheden om toch contact te houden. Daarom wekelijks een tip van Stichting ZIJN: Vandaag tip 1: (raam)bellen en videobellen!