We hebben een paar tips voor je om je hoofd gezond te houden.


Angst en psychosociale klachten zijn heel normaal in deze tijd. In bijgaande link zijn professionals aan het woord over de aanpak.


Om mensen in hun kracht te houden of krijgen heeft het instituut voor positieve gezondheid een tool ontwikkeld. De tool helpt bij de bewustwording van de dingen die goed en minder goed gaan. Als u de tool heeft ingevuld en u wilt hierover verder praten, neem dan contact op met de Coronahulplijn om een afspraak te maken met een welzijnsadviseur.


Wat doet Coronastress met ons hoofd? Het is belangrijk om mentaal weerbaar te blijven in deze onzekere tijd.


Als je veel thuis bent en veel minder actief bent door de Coronacrisis is het makkelijk om meer te gaan piekeren. Hieronder 12 tips om te stoppen met piekeren.


Het Raboud Universitair medisch centrum heeft een afdeling Mindfullness. In onderstaande link staat een paar goede geleide meditaties.


We blijven zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige situaties lopen de spanningen thuis op. Het RIVM heeft een poster gemaakt. Op deze poster staan tips over oplopende spanningen.


Voor jongeren waarbij de spanningen thuis soms hoog oplopen. Helen, de jongerenwerker van Stichting ZIJN, vertelt waar je terecht kan.


Ook voor jongeren is dit een moeilijke tijd en kan de coronacrisis leiden tot vragen en angsten. Heb je vragen of wil je je verhaal kwijt?